Zalán és Milán bejegyzése:

Sziasztok!

Megérkeztünk!

2010 július 23.-án reggeli 6óra után pár perccel.

2010. március 17., szerda

Törökméz!


Itthon vagyunk,megérkeztünk tele élményekkel,egészségben.

Nem is tudom,hol kezdjem annyi minden érdekes van kint,kezdve a látnivalókkal,az emberekkel,az ételekkel.
Legyenek a látnivalók elsőként!
Sok mindent felújítanak mert ők(is)Európa Kulturális fővárosa cím büszke tulajdonosai,igaz itt tesznek is érte sok mindent.
De a kötelező látnivalókat megnéztük igaz a kék mecsetbe csak másodjára jutottunk be és akkor is a hátunk mögött csukták be az ajtót a közelgő ima miatt.
Napi 5 ima kihangosítva,nem tudod nem észrevenni :)

Nekem a mecset tetszett a legjobban az Aja Szófia szerintem feledhető igaz az félig fel van állványozva talán azért nem tetszett annyira.

Az emberek kedvesek,barátságosak főleg a 40 alatti korosztály akik a város nagy részét kiteszik a lakosság tekintetében.Az idősek nekem furcsák,neveletlenek de lehet mi vagyunk kényesek? :)
Mert ha köpni kell akkor ugye köpni kell(szerintük)


De nagyon sok helyen kérdezték mikor lesz meg a baba,milyen lesz a neme,esetleg a neve ami itthon nem tapasztalható és nekem tetszett.Szóval nekem úgy tűnt nekik a család fogalma többet jelent mint nekünk...

Persze nagyon sok az árus, elképesztő dolgokat tudnak árulni mindenhol,kezdve a sebtapasztól,a kiselejtezett rádión át a legújabb hamis öltönyig!Vannak akik fürdőszobai mérleggel állnak az utcán és ebből akarnak megélni.

Lehet sikerül is nekik...

Az ételek miatt is megéri a várost meglátogatni az maga egy élmény!
Változatos előételek tengere,halételek,bárány,zöldségek,rafinált fűszerek.
Élvezet a legegyszerűbb perec is amit az utcán vehetsz meg fillérekért,a sok remek étterem és a csodás cukrászdákról nem is beszéltem még!

Van két hely amit ajánlani tudok bárkinek ha épp erre jár ezek pedig: a Hamdi étterem lent a kikötőnél Eminömü-nél itt fergeteges kebabokat szolgálnak fel hihetetlen pörgés van nagyon megy a hely mégsem megy a minőség rovására.A legjobbat itt ettem kebabból mégpedig egy pisztáciásat.

http://www.hamdi.com.tr/

Ha pedig nem vagy rest és átjutsz az Ázsiai oldalra ne hagyd ki a ciya sofrakit.
Itt olyasmiket tudsz megkóstolni jutányos áron amiket el sem tudsz képzelni.
Ami engem legjobban meglepett az az egész nyers zöld dióból készített desszert.http://www.ciya.com.tr/index_en.php/


Zárásként itt vannak a publikus képek egy kazalban,csak,hogy ne legyen Petinek igaza.http://www.picasaweb.google.hu/Lefkovitsrackeve/IsztanbulMasolatokTorlesUtan#

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése